PILNĪBĀ JAUNĀ OPEL ASTRA
31.05.2022

Pilnībā jaunās paaudzes Opel Astra ir īpaša un spilgta lappuse Opel kompaktklases modeļu 86 gadus ilgajā vēsturē, kas aizsākās ar Kadett modeļa prezentāciju 1936. gada decembrī. Būtiskākā ziņa un inovācija – Astra ir kļuvusi elektrificēta! Sākumā modeļu līnijā būs secīgi pieejami divu jaudas līmeņu uzlādējamie (Plug-In) hibrīdi (šogad 180 Zs uzlādējamais hibrīds), 2023. gada laikā – 100% elektriskā Opel Astra-e un jaudīgākā uzlādējamā hibrīda versija.

Vācu autobūves faniem ļoti būtiska ziņa, ka jaunā Astra ir izstrādāta un tiek ražota tieši Vācijā, vēsturiskajā Opel zīmola rūpnīcā Riselsheimā (Rüsselsheim). Riselsheima ir pilsēta Darmštates reģionā, Vācijas Hesenes federālās zemes dienvidos, Mainas upes kreisajā krastā, dažu kilometru attālumā no Reinzemes-Pfalcas administratīvā centra — Maincas.

Jaunā Astra tiks piedāvāta ar dzinējiem sākot no 81 kW/ 110 Zs līdz pat 165 kW/ 225 Zs jaudu un gan ar 6 pārnesumu jaunāko samazinātas berzes manuālo transmisiju, gan 8 pārnesumu ļoti kompaktu klasisko automātisko transmisiju un virkni būtisku aprīkojuma un dizaina elementiem: 

  • Intuitīvs Opel Pure Panel ar dieviem platekrāna displejiem;
  • Jaunā Opel Vizor dizaina auto sejas daļa līdzīgi kā pārējiem jaunākajiem modeļiem;
  • Adaptīvās IntelliLux LED PixelLight galvenās gaismas ar kopumā 168 diodēm;
  • Intelli-Drive 1.0 vadītāja atbalsta sistēmu kopums, iekļaujot vējstikla displeju Head-Up Display, Intelli-Vision 360 grādu videokameras un daudzas citas jaunākās automatizētās drošības un komforta apakšsistēmas;
  • Izvēles iespēja – ergonomiskie AGR sertificētie priekšējie sēdekļi ar ādas un Alcantara apdari.

Jaunā Astra sākotnēji būs pieejama kā hečbeks, bet laika gaitā būs pieejama arī ar universāļa virsbūvi – kā Sports Tourer modelis gan ar iekšdedzes dzinējiem, gan hibrīda versijās un vēlāk – arī kā pilnībā elektriskais modelis.

Spilgts dizains, lieliska vadāmība un augsts gaitas komforts, kas apvienots ar futūristisku un ergonomisku salona interjeru un intuitīvu automašīnas iebūvēto sistēmu vadību. 

Jaunā Astra "Amserv Krasta" (ADAM AUTO SIA) autosalonā ieripos jau pirms Līgo svētkiem! Zvani 67078000 un uzzini vairāk par iespēju veikt auto pasūtīšanu! Benzīns, dīzelis un uzlādējamais hibrīds. Labi auto – Labā vietā!

Foto no Opel zīmola publicitātes materiāliem.