OPEL SVIN DALĪBU SENO SPĒKRATU RALLIJĀ OLYMPIA RALLYE ’72 REVIVAL 2022
12.08.2022

Tas bija tieši pirms 50 gadiem – 1972. gadā, kad notika viens no lielākajiem rallija pasākumiem Vācijā. Tikai ar vienu nakšņošanu no Ķīles līdz Minhenei tika nobraukti 3400 km un sacīkstēs piedalījās tā laika labākie rallija sportisti Eiropā. Dalību bija pieteikušas vairāk nekā 300 komandas un rallijā bija vairāk nekā 60 ātrumposmu. Piecdesmit gadus vēlāk tiek svinēta šī unikālā rallija atdzimšana jau seno spēkratu sacīkšu klasē. Uz starta pieteiktas 197 komandas ar 44 dažādiem auto zīmoliem no 6 valstīm. Kā izteikušies fani – tas ir īsts “braucošs antīko automobiļu muzejs”, bet sacensības norisinās pa īstam. 6 posmi, 6 dienas, un vairāk nekā 2100 km. Sākotnējais 1972. gada preses autobuss, kurā žurnālisti rakstīja savas preses relīzes pirms piecdesmit gadiem, atkal pavadīs 2022. gada ralliju no Ķīles uz Minheni. Neskatoties uz cienījamo vecumu, rallija leģenda Valters Rērls (Walter Röhrl) 2022. gada rallijā piedalīsies ar četrām savām autentiskajām rallija automašīnām – ar kurām viņš četras reizes uzvarēja Montekarlo rallijā un divreiz kļuva par pasaules čempionu. Posmu no Ķelnes līdz Špejeres tehnikas muzejam (Technik Museum Speyer) Rērls veica ar diviem leģendāriem sporta Opel – Kadett GT/E Coupe un 1982. gada Opel Ascona 400 ar kuru viņš uzvarēja tā paša gada Rallye Monte-Carlo. Rallija skatītāji tāpat varēja pamanīt arī citas Opel vēsturiskās automašīnas – piemēram, 1967. gada Opel Olympia 1100 SR ar 60 Zs dzinēju un leģendāro Rallye Kadett, ar kuru 1970. gadā brauca Zviedrijas rallija leģendas Anders Kullang un Bruno Berglund.

2022. gadā Opel svin ļoti īpašu jubileju. Jau 160 gadus zīmols ar zibens attēlu emblēmā ir padarījis daudzas inovācijas pieejamas plašākai lietotāju auditorijai. To nodrošināja pats Ādams Opelis (Adam Opel), dibinot uzņēmumu 1862. gada augustā. Iesākto turpināja viņa pieci dēli un sieva Sofija, kuri enerģiski piedalījās uzņēmuma tālākajā attīstībā. Sofija ir uzskatāma arī par pirmo tika augsta līmeņa menedžeri sievieti tik industriālā jomā kā šujmašīnu, velosipēdu un automašīnu izgatavošanā.

Opel atzīmē savu dalību vēsturiskajā rallijā ne vien ar seno spēkratu dalību, bet arī ar transporta nodrošinājumu organizatoriem – ar jaunāko Opel Astra Plug-In Hybrid modeli, kas pavadīs ralliju visā tā garumā. Patiesi, labi auto – labā vietā!

Foto un informācija no Opel publicitātes materiāliem. Uzzini vairāk par vēsturiskā rallija atdzimšanu tā oficiālajā mājaslapā (vācu valodā) https://www.olympiarallye72.com/