VALSTS ATBALSTS ELEKTROAUTO UN UZLĀDĒJAMO (Plug-in) HIBRĪDU IEGĀDEI

23.07.2024

Tagad OPEL elektroauto vai Plug-in hibrīda iegāde ir ne tikai videi draudzīga un pārdomāta izvēle, bet arī īpaši izdevīgs pirkums, jo jums ir iespēja saņemt valsts finansējumu, kā arī izmantot oficiālās OPEL pārstāvniecības AMSERV KRASTA (ADAM AUTO SIA) piedāvātos papildu ieguvumus, kas kopsummā ar valsts atbalstu klientam var sasniegt līdz pat 5500 EUR vērtību, bet daudzbērnu ģimenēm – līdz pat 10000 EUR.

Īsumā par atbalsta programmu

Virzoties uz Latvijas klimatneitralitāti 2050. gadā un mērķi līdz 2030. gadam panākt vismaz par 55% mazāk siltumnīcefekta gāzu emisiju salīdzinājumā pret 1990. gadu, Ministru kabinets ir apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbalsta programmu bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei.

Atbalsta gala saņēmēji būs privātpersonas, kuras pie AMSERV KRASTA (ADAM AUTO SIA) kā projekta īstenotāja varēs iegādāties videi draudzīgu auto par zemāku cenu. Programmas ietvaros jauna elektromobiļa vai Plug-In hibrīda iegādei ir piešķirts 4500 EUR atbalsts, bet lietotiem elektromobiļiem – 3350 EUR. Papildus, iegādājoties jaunu elektromobili vai jaunu Plug-in hibrīdauto, AMSERV KRASTA (ADAM AUTO SIA) pircējam piešķirs atlaidi 1000 EUR vērtībā. Iegādājoties lietotu elektroautomobili, AMSERV KRASTA (ADAM AUTO SIA) pircējam piešķirs atlaidi 500 EUR vērtībā.

Svarīgi! Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) pilnveidojusi atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei, ko otrdien, 16. jūlijā apstiprināja Ministru kabinets (MK). Atbalsta programmas ietvaros palielināts valsts atbalsts lietota elektroauto un jauna ārēji lādējamā (Plug-In) hibrīdauto iegādei, kā arī videi draudzīgo automobiļu iegādei daudzbērnu ģimenēm.

Atbalsts daudzbērnu ģimenēm piecvietīgam elektroauto un jauna ārēji lādējama hibrīdauto iegādei būs 6750 EUR, bet piecvietīgam lietotam elektroauto – 5000 EUR. Ja ģimenei būs interese iegādāties septiņvietīgu auto, atbalsts būs lielāks, ņemot vērā, ka tirgū septiņvietīga automobiļu cena ir vidēji par 30% augstāka. Attiecīgi septiņvietīgam jaunam elektroauto un jaunam ārēji lādējam hibrīdauto atbalsts būs 9000 EUR, bet septiņvietīgam lietotam elektroauto – 6750 EUR.

Uzzini vairāk par jaunajām izmaiņām https://bit.ly/EKII-EV-jaunumi

Lai daudzbērnu ģimenes (aprūpē trīs bērni un vairāk) pārstāvis varētu saņemt atbalstu, ir nepieciešama arī "Latvijas Goda ģimenes" apliecība. Atbalstu saņems arī audžuģimenes vai daudzbērnu ģimenes, kur bērni ģimenē dzīvo aizbildniecībā un arī, ja ģimenē ir pilngadīga persona līdz 24 gadiem (neieskaitot), kuri iegūst vispārējo/profesionālo/augstāko izglītību vai 11 mēnešus pilda valsts aizsardzības dienestu.

Par "Latvijas Goda ģimenes" apliecību uzzini vairāk šeit: https://www.godagimene.lv/par-karti/

Uzzini vairāk oficiālajās vietnēs:

ATBALSTS BEZEMISIJU UN MAZEMISIJU TRANSPORTLĪDZEKĻU IEGĀDEI

TRANSPORTLĪDZEKĻA IEGĀDES NOSACĪJUMI

Galvenie nosacījumi

  1. Valsts atbalsts pieejams tikai privātpersonām;
  2. Viena privātpersona var iegādāties ne vairāk kā vienu automobili mājsaimniecības locekļu mobilitātes nodrošināšanai;
  3. Atbalsts pieejams jauniem automobiļiem, kuru pārdošanas cena bāzes komplektācijā nepārsniedz 75 000 euro (bez PVN), bet lietotiem – ja izpildās nosacījums, ka elektromobilis nav reģistrēts Latvijā ilgāk par 12 mēnešiem un elektromobiļa pārdošanas cena nav zemāka par 8750 euro (bez PVN);
  4. Iespēja iegādāties gan operatīvajā līzingā, gan finanšu līzingā;
  5. Pircējam iegādātais auto jālieto vismaz 5 gadus un jānobrauc vismaz 52 000 km;
  6. Noteikumi paredz papildu atbalstu 2000 EUR apmērā par atbalsta saņēmēja īpašumā esoša transportlīdzekļa norakstīšanu, to nododot pārstrādes uzņēmumam;
  7. Pircējs vismaz piecus gadus pēc transportlīdzekļa iegādes datuma neizmanto konkursa ietvaros iegādāto transportlīdzekli saimnieciskās darbības veikšanai.

SAZINĀTIES AR PĀRSTĀVNIECĪBU – gaidīsim jūsu zvanus pa tālruni 67078000

PROJEKTU FINANSIĀLI ATBALSTA EMISIJAS KVOTU IZSOLĪŠANAS INSTRUMENTS.